2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2013.09.03.
Sok lakás vár árverezésre

Forrás: Világgazdaság online

A harmadik negyedév végére már 25 ezer közelébe emelkedett a lejárt hiteltartozás miatt kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok száma. Ezzel együtt a bankok változatlanul nem használják ki a kvótát, és 2013 második negyedévéig nem egészen 1300 lakás cserélt gazdát. A vevő a legtöbb esetben a Nemzeti Eszközkezelő volt - írja a vg.hu.
A harmadik negyedévben újabb 3898 lakást jelöltek ki kényszerértékesítésre a hazai pénzügyi szolgáltatók, így az érintett lakások száma 24810-re emelkedett – tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Így a kvóta alapját képező 117 ezer 335 lakásnak majdnem pontosan egyötödét jelölték már ki eladásra a bankok. A hitelintézetek – ahogy eddig is megszokott volt – most sem használták ki a rendelkezésre álló kvótát, hiszen az most 5290 lakásra szólt. Figyelemre méltó viszont, hogy a kijelölt lakások száma ha lassan is, de nő, az utóbbi három negyedévben folyamatosan emelkedett.

A legtöbb, kényszerértékesítésre kijelölt lakás Budapesten és Pest megyében található, a 117 ezerből összesen több mint 30 ezer helyezkedik el ezen a területen. Csaknem tízezer érintett lakást tartanak nyilván emellett Borsodban is, ám Tolna, Zala és Vas megyében ez a szám mindössze 2000 és 2500 között mozog. Az értékesített lakások száma a kijelölt ingatlanokéhoz képest is meglehetősen alacsony, a PSZÁF adatai szerint a második negyedévig 1269 lakást adtak már el a hitel nem fizetése miatt. Ezek nagyjából háromnegyede – 912 darab – a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez került, háromszázat maguk az adósok értékesítettek, a pénzügyi szolgáltatók pedig az érintett körből 58 ingatlant árvereztek el. A cikk további része itt található !
Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory