2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2013.06.26.
Budapest a 36. legvonzóbb kiskereskedelmi piac a világon

Budapest a 36. legvonzóbb kiskereskedelmi piac a világon

2013. június 19. szerda Szöveg mérete
2012-ben Hongkong volt a világ első számú kiskereskedelmi piaca, minden más városnál több kiskereskedőt vonzott. – derül ki a CBRE legfrissebb, globális kiskereskedelemről szóló jelentéséből. 2012-ben 11 új márka érkezett Budapestre, így a magyar főváros az 52. helyről a 36.-ra ugrott, megelőzve olyan, nála jelentősebb vásárlóerővel rendelkező városokat, mint Barcelona, Bécs vagy Prága.

A CBRE éves jelentése a világ 320 vezető kiskereskedőjének globális jelenlétét vizsgálta, a Föld több mint 200 városában. 2012 jellemzően az új piacok felfedezésének éve volt: a vizsgált városok 81 százalékában jelent meg legalább egy új kereskedő.

Az amerikaiak terjeszkednek a legagresszívebben, ám míg korábban Ázsiára és Nyugat-Európára koncentráltak, mára egyre többen célozzák meg a Közel-Keletet, ahol minden ötödik új belépő (18%) az Egyesült Államokból érkezett. Szintén jelentős célpiaccá vált az amerikaiak számára Közép-Kelet-Európa (17%) és Latin-Amerika (10%). Az olasz, brit és francia cégek szintén nagyon aktívak, főleg a saját régiójukban és Ázsiában.

Hongkong továbbra is a legvonzóbb piac: 2012-ben 51 új belépő jelent meg a városban főleg Európából, de jelentős számú amerikai, japán és koreai cég is üzletet nyitott a kínai városban, és nem csak a luxusmárkák képviselői. „Hongkong egyszerre kínálja a kereskedőknek a növekvő helyi középosztály és a kínai szárazföldről érkező turisták vásárlóerejét. Hong Kong egyébként hagyományosan ugródeszkául szolgák a régiót megcélzó cégeknek, mindazonáltal egyre több kiskereskedő nyit új üzletet a kínai városokban. 2012-ben luxusmárkák sora nyitotta első boltját Hongkongban, köztük a Pierre Cardin, a Forever 21 és a Cos is.” – nyilatkozta Peter Gold, a CBRE európai kiskereskedelemért felelős ügyvezetője.

A kiskereskedők terjeszkedési terveiben tavaly az érett piacok domináltak, de öt felzárkózó piac is felfért az első húsz helyezett listájára: Kijev második lett 39 új belépővel, míg Sao Paolo (25), Iasi (19), Muscat (17) és Ho Si Minh-város (15) szintén fontos célpontok voltak. Egyébként ez már a második év, amikor Kijev dobogós helyezést ért el. A növekvő reáljövedelmek az első osztályú kiskereskedelmi ingatlanok kínálatának hiányával párosulnak, ami jelentős bevásárlóközpont-fejlesztéseket indított el, olyan márkákat vonzva, mint a Prada, a Camper vagy a S. Oliver. Berlin a harmadik helyezett volt az új belépők száma (28) alapján, de Németországból Frankfurt (20), Hamburg (19) és München (19) is befért az első 20 város közé. Az alacsony munkanélküliség, az emelkedő bérszínvonal és a rekord-magas foglalkoztatottság erős alapot teremtenek a fogyasztásra Németországban, egyre több piacra való belépésre bátorítva a kereskedőket. 2012-ben jelentős új szereplő volt a berlini kiskereskedelmi piacon a Mulberry, a Hollister, a Pull & Bear és a Zara Home.

A középkategóriás divatmárkák minden más kategória képviselőinél több új piacra léptek be 2012-ben, az új üzletnyitások 22 százaléka hozzájuk kötődik. A „Luxus és üzleti divat” kategória a második 20 százalékkal, majd a „Kávézók és éttermek” (13%) következnek, miután a nemzetközi márkák a szórakoztatásra és vendéglátásra épülő kiskereskedelem iránti keresletet is meglovagolják.

A globális lista nem változott jelentősen az elmúlt két évben: szinte az összes, a jelentésben szereplő 320 kereskedő jelen van a vezető piacokon. London továbbra is az első a kereskedők számát tekintve, a brit fővárost Dubai követi. Párizs a harmadik helyre lépett előre, megelőzve New York-ot, amely város kénytelen osztozni a negyedik helyezéssen Moszkvával. Hongkong a 6. maradt, Madrid a 7. Az egyetlen jelentős mozgást Peking produkálta: a kínai főváros a 13. helyről a 8.-ra ugrott.

„2012-ben Budapest sokat javított a 200 város listáján: 11 új kiskereskedelmi márkával a magyar főváros az 52.-ről a 36. helyre ugrott, megelőzve olyan, nála jelentősebb vásárlóerővel rendelkező városokat, mint Barcelona, Bécs vagy Prága. Tavaly többek között a Massimo Dutti, a MONCLER, a Parfois, a CCC Shoes és a Buddha Bar is megnyitotta első üzletét Budapesten, és úgy tűnik, a folyamat idén sem szakad meg. 2013-ban újra belépett a piacra a Nike egy új franchise partnerrel, a GAP hamarosan megnyitja zászlóshajó-üzletét a bővülő Árkádban, és a horvát Mlinar pékséglánc öt üzlettel jelenik meg Budapesten.” – nyilatkozta Csörgő Anita, CBRE magyarországi kiskereskedelmi részlegének vezetője.

Forrás: http://www.ingatlanhirek.hu/hir/Budapest-a-36-legvonzobb-kiskereskedelmi-piac-a-vilagon/44048/
Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory