2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2009.11.17.
Szárnyal a Fundamenta

Forrás: portfolio.hu

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az idén az első kilenc hónapban 5,300 új lakáskölcsön szerződést kötött, ez 39 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az adózás utáni eredmény pedig 85 százalékkal emelkedett - közölte a társaság az MTI-vel.

A Fundamenta-Lakáskassza lakástakarék pénztár szeptember végén több mint 593 ezer lakásszámla szerződést kezelt, amelyek együttes szerződéses összege meghaladta az 1.202 milliárd forintot. A társaság jelenleg 43 ezer kölcsönszerződéssel rendelkezik (beleértve a normál lakáskölcsönt, az áthidaló és az azonnali áthidaló kölcsönöket), a kintlévőségek összege 22.9 milliárd forint.

A Bankközi Adatbázis féléves adatai szerint a hazai banki betétranglistán a Fundamenta a 10. helyet foglalja el a hazai hitelintézetek között. A kizárólag lakossági betéteket figyelembe vevő ranglistán pedig a 9. helyet szerezte meg.

A tavalyi 3.8 ezer hitelkérelem után idén 5.3 ezer új lakáskölcsön szerződés született októberig, ami 39 százalékos bővülést jelent. A Fundamenta arra számít, hogy jövőre a hiteligénylés új lendületet kap, miután 2010-től járnak le az első, 2006-ban bevezetett tarifák szerint kötött szerződések, amelyek esetében a felvehető hitel kamata 3.9 százalék lesz.

A Fundamenta befektetési állománya novemberben elérte a 200 milliárd forintot. Az állomány fő összetevői: elsősorban állampapírok (mintegy 80 százalékban), MNB kötvény, illetve jelentős még az ügyfeleknek nyújtott kölcsönök összege is, ezen felül kis részben egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokba (jelzáloglevelek) és bankbetétekbe (bankközi betét és MNB betét) fektet még a Fundamenta.

A társaság az idén 1.28 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az első három negyedévben, ami 85 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Az eredményességi és költséghatékonysági mutatók is számottevően javultak. Az adózás utáni tőkearányos eredmény (ROE - return on equity) 28,2 százalék lett, míg a költség-bevételmutató (cost income ratio - CIR) mutató 54.4 százalékra mérséklődött a tavalyi 68.2 százalékról.

Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory