2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2009.08.10.
Harmadára zsugorodott az újlakás piac

Forrás: Napi.hu

Mindössze harmadannyi új lakás kelt el az első félévben, mint tavaly ilyenkor, ezzel egy időben a folyamatosan csökkenő kínálat mellett rohamosan nőtt az elkészült, de még el nem adott lakások száma - derül ki az AL Holding legfrissebb piackutatásából.

Mindössze ezer új lakás kelt el az első félévben Budapesten, ez a 2008-as első félévi harmada, és csupán egynegyede a 2007 azonos időszakában értékesített mennyiségnek, vagyis a lakásértékesítés tavalyi 40 százalékos visszaesését az idei első félévben tovább erősödő, 63 százalékos csökkenés követte - foglalja össze az AL Holding a lakáspiac idei első hat hónapját. A visszaesés minden kerületet érint.

Miközben a kínálat folyamatosan szűkült, idén összesen 4 új projekt 440 lakása bővítette a választékot, folyamatosan nőtt az elkészült, de még eladatlan lakások száma, a készlet mára elérte a teljes kínálat 45 százalékát, ez 62 százalékos növekedést jelent 2008 végéhez képest.

Az elkészült lakások aránya a számottevő (150 lakást meghaladó) kínálattal rendelkező kerületek közül a VIII., X., XIV., XVIII. kerületekben haladja meg az átlagos készletarányt.

2008 utolsó negyedéve óta új jelenség, hogy már eladott lakások térnek vissza a budapesti kínálatba, elsősorban azoknál a beruházásoknál, akik termékükkel főként a külföldi kisbefektetőket célozták meg. 2009 első félévében 129 visszamondást regisztrált az AL Holding. Az „újrakínált" lakások tovább árnyalják a kínálat visszaesését, amely ezek hiányában még erőteljesebb volna.

Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory