2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2008.12.09.
Miért eshet egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot?

forrás: REsourceinfo.hu
Hogy zuhanhat egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot? Mi történt az ingatlanalapok ingatlanportfóliójával? Mi történt a csillogó épületekkel és a tripla A-s bérlőkkel? Hogyan értelmezzük újra a fundamentumok jelentését az ingatlanpiacon? A választ Baross Pál (FRICS) a Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) magyarországi szervezetének elnöke adja meg írásában.


Az ingatlanszektor jelenleg talán leginkább sújtott szegmense az ingatlan-alapkezelő üzlet. Amint a stabil érték és a kiszámítható jövedelmek mítosza megsemmisült, néhány piacon ezeknek az eszközöknek az értéke egyik napról a másikra 20-50%-ot zuhant, a "valós piaci értékhez" történő igazításnak köszönhetően. Ezzel párhuzamosan ezeknek az alapoknak bepánikolt (többnyire kis-)befektetők tőkekivonási rohamával kellett szembe nézniük. Márpedig a fundamentumok nem változtak meg egyik napról a másikra - a csillogó épületek még mindig állnak a gondosan megválasztott "lokáción, lokáción, lokáción", és a tripla A besorolású bérlők többnyire továbbra is fizetik a bérleti és üzemeltetési díjaikat.

Mindez tehát irracionális? Bizonyos nézőpontból igen, de fundamentálisan semmiképp. A talány megfejtéséhez újra kell értelmeznünk a "fundamentumok" jelentését az ingatlan­piacon.

A teljes cikk a REsourceinfo.hu oldalon olvasható.

Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory