2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2008.11.21.
Budapest az élmezőnyben: lakásárban verhetetlen a magyar főváros!

Forrás:Pénzcentrum.hu

Ahogy a dollár visszaerősödött az európai devizákkal szemben, a tengerentúli vásárlók újra érdeklődni kezdtek az öreg kontinens ingatlanpiaca iránt. A Forbes magazin szakértők tanácsait és tapasztalatait felhasználva Európa legidillibb városait, régióit gyűjtötte csokorba. A festői szépségű olasz, görög és francia tájak, valamint a dán és a szlovén főváros mögött nem kis meglepetésre hazánk fővárosa is feltűnt a listán.

A dollár erősödése jót tett a tengerentúli érdeklődőknek, mivel néhány hónappal ezelőtt még a sokkal kedvezőtlenebb árfolyamok következtében szinte teljesen eltűntek az európai lakáspiacról. Sőt a tendencia megfordult és egyre több európai vásárolt szinte alkalmi áron ingatlant Amerikában.

Ha valaki új életet szeretne kezdeni egy történelmileg és kulturálisan gazdag környezetben, annak mindenképpen szét kell néznie Európában. A világgazdaság folyamatosan súlyosbodó nehézségekkel küzd, az ingatlanárak pedig évtizedek óta nem látott negatív rekordokat döntögetnek. Az amerikaiak a nyugdíjba vonulást követően fontolóra veszik a költözést, de nem igazán tudják, hogy merre induljanak.

A lista készítői öt szakértőt kértek meg az európai ingatlanpiac bemutatására, hogy a választás előtt állók a lehető legjobb döntést hozzák meg. Európa több országa is New Yorkkal azonos földrajzi szélességen fekszik, az időjárás a Földközi-tengernek köszönhetően azonban sokkal kedvezőbb. A tízes listára két olasz, egy spanyol, egy francia és egy görög célpont is felkerült a mediterrán régióból.

Aki nagyvárosban szeretne letelepedni, annak Koppenhágát, Ljubljanát, Budapestet és Rómát javasolják. Bár fővárosunk időjárása nem éppen nevezhető mediterránnak, az amerikaiak pénztárcájához mérten alacsony ingatlanárak azonban kompenzálják ezt a lemaradást a többiekkel szemben. A szlovén fővárosban körülbelül kétszer annyiba kerülnek a lakások.

A nyertes olasz és francia régiókat a természeti szépségek és a varázslatos környezet repítette a lista élére, de viszonylag kis településeket takar az angol és a görög célpont is. Ezeket elsősorban azoknak ajánlják, akik távol a város zajától, de mégis jelentős presztízzsel bíró helyen szeretnének letelepedni. Meg kell említeni az erdélyi Nagyszebent, a város szépsége még a tengerentúli szakértőket is lenyűgözte.


Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory