2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2008.10.31.
Budapest majdnem a legjobb hely

Forrás: napi.hu

Sanghaj és Peking után Budapest áll a harmadik helyen a feltörekvő országok nagyvárosainak listáján a MasterCard összehasonlító elemzése szerint.

A világ legtöbb országában jelenlévő kártyakibocsátó cég rendszeresen kiadja a feltörekvő piacokat osztályozó listáját és az ehhez kapcsolódó részletes tanulmányt (Worldwide Emerging Markets Index). Idén a budapesti Lánchíd képe szerepel a kiadvány címlapján.

A MasterCard elemzői több kritérium szerint osztályozták a világ 65 nagyvárosát. A nyolc szempont között szerepel az üzleti környezet, a pénzügyi rendszer, az oktatás és IT-szektor fejlettsége, az életminőség illetve az adott város biztonsága. Budapest e két utóbbi kategóriában első helyen végzett.

Az életminőséget vizsgáló szempontrendszerben nagy hangsúlyt kapott az egyéni szabadságjogok érvényesülése, a születéskor várható élettartam, a közszolgáltatások és a közlekedés színvonala valamint a város épített környezete. Az életminőségi listán Budapestet Varsó és Buenos Aires követi a feltörekvő nagyvárosok között. Ugyancsak a lengyel főváros követi Budapestet a biztonsági szempontok alapján felállított listán, harmadik helyen pedig Montevideo szerepel.

Budapest dobogós helyet kapott a gazdasági és kereskedelmi környezetet értékelő listán is, ahol a Santiago és Kuala Lumpur előzi meg, Varsó és számos ázsiai nagyváros pedig követi.

A tanulmány érdekessége, hogy a feltörekvő országok legjobb városait rangsoroló lista első húsz helyén nyolc kínai város szerepel és a többi helyen is felülreprezentáltak a kelet-ázsiai városok. Az oktatás és az IT szektor fejlettségét osztályozó tízes listán például kizárólag kínai városok szerepelnek.

Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory