2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >Hírek

2008.10.20.
"Csak pánik a világgazdasági válság" - bízik a magyar piacban a luxus golffalu tulajdonosa

www.Portfolio.hu

A Budapest Gate projekt és a Corinthia Hotel International együttműködésében ötcsillagos hotel és konferenciaközpont épül az Etyeki-dombság és a Zsámbéki-medence között található területen. Arie Yom-Tov, Budapest Gate tulajdonosa a világgazdasági válságot firtató újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kialakult helyzetet részben a pánik számlájára írja. "A várakozásom az, hogy egy éven belül stabilizálódni fog a helyzet, sőt, a politika részéről állami tőkeinjekcióra, adócsökkentésre, valamint államilag támogatott hitelekre számítok. "Magyarországon közel két évtizede tekintélyes ingatlanportfólióval rendelkezem. Továbbra is bízom a magyar piacban" - tette hozzá. A Corinthia hotel és konferenciaközpont ún. branded residential szolgáltatásával Magyarországon eddig nem ismert befektetési lehetőséget kínál.

"A Corinthia lesz a Budapest Gate ötcsillagos szállodájának üzemeltetője, az átadásra 2012-ben kerül sor" - jelentette be Pál Kata, a Budapest Gate értékesítési menedzsere hivatalos sajtótájékoztatón október 15-én a Corinthia Grand Hotel Royal Hársfa termében. A luxus golffalu területén épülő szálloda és konferenciaközpont lesz a Corinthia harmadik magyarországi hotele, amely az eddigiekhez képest újdonságokkal is szolgál: a branded residential úttörő befektetési formáját kínálja a vásárlóknak.

A hazánkban hiánypótló konferenciaközpont 800 ültetett hellyel, valamint 1600 fős befogadóhellyel rendelkezik majd, az elődótermek pedig különböző tárgyalószobákkal egészülnek ki. A Budapest Gate projekt a jelenlegi bejelentéssel együtt így mind a wellness-, mind a konferenciaturizmus kiváló desztinációja lehet, ugyanis az év 12 hónapjának az a 3-4 hónapja, amelyek a klimatikus viszonyok folytán kiesnek a hazai golfszezonból, éppen a szakmai szimpóziumok legkedveltebb időszakai.

A harmadik Corinthia hotel

A Corinthia jelenleg két hotellel van jelen Magyarországon, ez a Corinthia Grand Hotel Royal és a Ramada Plaza Budapest. A tervek szerint a harmadik Corinthia Hotel és konferenciaközpont 75 ezer négyzetméteren épül fel, exkluzív szolgáltatások sorával rendelkezik majd, amely a golfbajnokságok mellett üzleti, tudományos és művészeti események kiemelkedő helyszíne is lehet.

Az ingatlanfejlesztés a tervek szerint összesen 500 lakóegységet tartalmaz, amely 200 hotelszobából és 300, négy féle, junior, queen, king és president luxus lakosztályból áll majd. Az egyes lakosztályok árai 150-300 ezer euróig terjednek, ám a kiskanáltól szőnyegen át a ruhásszekrényig minden megtalálható lesz benne - fűzte hozzá Arie Yom-Tov, a Budapest Gate tulajdonosa.

A márkázott rezidencia

A branded residential hotelek, vagy más néven apart, illetve condo-hotelek azt a lehetőséget biztosítják a vásárlóknak, hogy értékesítés-bérbeadás (sale-and-lease-back) alapon fektessenek be az ingatlanba. A lakosztályok a jóléti életvitelt jelképezik, és számos megtapasztalható előnyük van. Hazaérkezni egy elit színvonalon ellátott lakosztályba vagy magánvillába: felhasználói szinten ezt az élményt nyújtja a luxus lakóingatlan-fejlesztés és az elismert brand házassága. Befeketői szempontból pedig lényeges kiemelni, hogy a branded residential nem csupán egy kézzelfogható ingatlan tulajdonlását biztosítja a befektetőknek, hanem a márkaimázst és a járulékos szolgáltatások hozzáadott értékét is. "A márkázott ingatlanok enteriőrje általában a luxusdivat világából származik, olyan tervezőktől, mint Armani, Gucci vagy Bulgari. Ez nem lesz másképp a Budapest Gate-en épülő Corinthiával sem" - tette hozzá sokat sejtetve Pál Kata. A Budapest Gate-en bevezetésre kerülő üzleti forma mellett jelenleg főként délkelet Ázsiában, Indonéziában, Thaiföldön, és Szingapúrban folynak még ilyen jellegű fejlesztések.

"Csak pánik a világgazdasági válság"

Arie Yom-Tov a világgazdasági válságot firtató újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kialakult helyzetet részben a pánik számlájára írja. "A várakozásom az, hogy egy éven belül stabilizálódni fog a helyzet, sőt, a politika részéről állami tőkeinjekcióra, adócsökkentésre, valamint államilag támogatott hitelekre számítok". Yom-Tov továbbá hangsúlyozta, hogy csupán a ma bejelentett fejlesztés 150 millió eurós beruházást jelent. "Magyarországon közel két évtizede tekintélyes ingatlanportfólióval rendelkezem. Továbbra is bízom a magyar piacban" - tette hozzá. "Míg a környező országokban az elmúlt három-négy évben gazdasági fellendülés volt tapsztalható, nálunk sokkal alacsonyabb volt a növekedés. Kijevben vagy Moszkvában tízszeresek az ingatlanárak. A Budapest Gate hotelfejlesztése ennek szellemében épül, amelyet az Európában méltán elismert Corinthia-márka mellett Budapest és a Talentis-régió közelsége is biztosítani fogja" - fejezte ki elégedettségét Arie Yom-Tov, a Budapest Gate tulajdonosa.

A projekt a Közép-Kelet Európa vezető hotel tanácsadó cége, a Horwath Consulting közreműködésével jött létre. Marius Gomola, a Horwath Consulting ügyvezető igazgatója elmondta: "Magyarországon még nem volt példa ilyen méretben és helyszínen készülő ötcsillagos fejlesztésre. Budapesten kívül komoly kihívás egy ötcsillagos szálloda üzemeltetése, ezért az, hogy a mai nappal hivatalosan is elkezdődik a projekt, jelentős áttörést hozhat hazánkban az utóbbi néhány évben lassulást mutató hotelszektor számára.

A partnerek

A Budapest Gate projekt a fővárostól 38 kilométerre, az Etyeki-dombság és a Zsámbéki-medence között található. Területén közel 1400 lakóingatlan épül fel, az átadásra 2010-ben kerül sor. Az otthonokhoz exkluzív szolgáltatások sora kapcsolódik, mint spa- és wellness-központ, ötcsillagos szálloda, szabadidős tó, golfpálya és klu.

A Budapest Gate projekt nevéhez kapcsoklódik majd az első, világversenyek megrendezésére is alkalmas, Christy O'Connor Jnr. által tervezett golfpálya Magyarországon. A világon évente több ezer golfpálya és gyakorlóhely jön létre, ezzel párhuzamosan milliós nagysággal nő a golfozók száma. Ezen a téren vezető szerepet tölt be Írország, Spanyolország és Portugália. E példából tanulva Magyarországon is fellendülhet a golfpályához kapcsolódó ingatlanfejlesztések piaca.

Az ingatlankomplexum létrehozásának gondolata mögött egy magyar-ír befektetőkből álló fejlesztői csoport áll, amely több mint 1 milliárd euró értékben vesz részt a régió számos más projektjében is.

A Corinthia Hotel számos díjjal is elismert nemzetközi luxushotel-márka, amelynek hotelei megtalálhatóak Budapesten, Lisszabonban, Máltán, Prágában, Szentpétervárott, és Tripoliban. A következő desztinációkban pedig néhány éven belül nyitnak még 5 csillagos szállodákat Benghaziban, Bukarestben, Londonban, valamint Sharm El Sheikh-ben. Az 1960-as években Máltán alapított márka hoteleinek sajátossága a magas minőségű konferencia-központ, amely mind a szabadidős, mind az üzleti igényeket teljes körűen kiszolgálja. A saját márkájú és a világon mindenhol ugyanazzal a minőséggel szolgáló ’Rickshaw’ éttermek, valamint a luxus kategóriájú Spa és Wellness központok.

A budapesti Corinthia Grand Hotel Royal nyitása után elnyerte a "Best Hotel Architecture in Europe", azaz az "Építészetileg Legszebben Kivitelezett Hotel Európában" díjat, 2005-től minden évben a World Travel Award díjátadón Magyarország vezető szállodájának választották, a TripAdvisor oldalon európai és világviszonylatban a 6. és 10. elismerő helyezést kapta a Legjobb Luxus Szálloda kategóriában, valamint Magyarország vezető szállodája szintén ezen az oldalon, immár 2 éve..
Kezdőlap | Kapcsolat | Eladó ingatlanok | Kiadó ingatlanok | Ingatlanfelvétel | Médiaajánlat
Europe Real Estate Directory International Real Estate Portal Real Estate Directory & Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site Real Estate Resource, Find real estate agents, seller, buyer, apartment rental, relocation and mover, property listing and more on our site RealEstateAdvertise.com - Real Estate Web Advertising and Marketing
Residential Real Estate Services and Real Estate Professionals Resource B2BRE.com - Business-to-Business Real Estate Directory RealEstateBig.com - The Real Estate Directory